Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Ελαχιστοποίηση κόστους για τις Ελληνικές επιχειρήσεις


 Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα δημιουργίας ηλεκτρονικού καταστήματος είναι η ελαχιστοποίηση του λειτουργικού κόστους για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες. Ειδικότερα σε περίοδο οικονομικής ύφεσης όπου ένας νέος επιχειρηματίας δεν έχει το απαραίτητο κεφάλαιο για να πληρώσει ενοίκια, μισθούς για υπαλλήλους, φορολογία, πρώτες ύλες κ.τ.λ. η ιδέα δημιουργίας μιας επιχείρησης σε διαδικτυακή μορφή μπορεί να αποτελέσει λύση στο πρόβλημα του καθώς και ελαχιστοποίηση των δαπανών του.




   Σύμφωνα με την  σχετική έρευνα του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Επιχειρείν (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών καταγράφηκε ότι πλέον 12.000 ελληνικές επιχειρήσεις αξιοποιούν  το διαδίκτυο για τις ηλεκτρονικές τους συναλλαγές αφού παρουσιάζει μικρότερο κόστος (χρησιμοποιούν κυρίως  δύο βασικές εφαρμογές τη ηλεκτρονική τιμολόγηση και τις ηλεκτρονικές προμήθειες) για την διεκπεραίωση των συναλλαγών τους. Όπως επισημαίνεται στην έρευνα, σήμερα στην Ελλάδα διακινούνται περίπου 200 εκατ. τιμολόγια που αφορούν σε συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων. Εκτιμάται ότι το 2012 κοντά στις 20.000 επιχειρήσεις θα διακινούν 12 εκατ. ηλεκτρονικά τιμολόγια ετησίως συνολικής αξίας €5 δις. Επιπλέον παρατηρείται αύξηση στη χρήση των ηλεκτρονικών τιμολογίων στον κλάδο των υπηρεσιών ,όπου δεν απαιτείται έκδοση δελτίου αποστολής. 


‘’Η σημασία της ηλεκτρονικής τιμολόγησης για τις ελληνικές επιχειρήσεις είναι πολύ μεγάλη αφού η χρήση της οδηγεί σε εξοικονόμηση πόρων για τις επιχειρήσεις  άνω του €1 δις ετησίως’’






Όπως φαίνεται και στο πιο πάνω δειγματοληπτικό έντυπο μιας επιχείρησης συγκρίνοντας τη παραδοσιακή με την ηλεκτρονική τιμολόγηση, το κόστος είναι σχεδόν το μισό μέσω της e-τιμολόγησης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου